Så mycket känslor just nu.

För exakt 18 månader sedan så la jag in mig själv på rehab. Jag fick möjligheten att komma iväg på en 27 dagar lång behandling. GRATIS! Det var som en skänk från ovan. En sådan behandling kostar egentligen 150.000 kr men jag fick chansen att vara en del av en prövo-kull till ett nystartat behandlingshem utanför Norrköping. ”The Drawing Room” hette det. Väldigt exklusivt och lyxigt.

Vid denna tidpunkt så hade mitt liv kört fast rejält. Jag hade skulder upp till öronen och konstant ångest. Mina småsyskon hade börjat bli rädda för mig och flera av mina vänner hade börjat ta avstånd. Jag började helt enkelt bli riktigt osympatisk. Stingslig. Arg. Egoistisk. Manipulerande.

Jag kunde inte behålla ett enda jobb, jag var fast i en väldigt olycklig och destruktiv relation och jag KUNDE INTE SLUTA supa och knarka. Jag hade en konstant känsla av oro, ångest, sorg, ilska, frustration, uppgivenhet och rädsla. Och självömkan.. All denna jävla självömkan. Vad fan hände? Hur blev det såhär? Jag som trodde jag var en bra människa! Jag är ju en kul och ganska skön typ! Hur hamnade jag här? Vad fan gick fel egentligen?

Jag var livrädd vid denna tidpunkt… Och jag hade i princip gett upp. Jag trodde verkligen att min lott i livet var att bli en avdankad dokusåpadeltagare som inte kunde få NÅGONTING att funka. En loser. Jag tog SMS-lån utan någon som helst tanke att betala tillbaka dom. Jag utnyttjade folk på löpande band. Jag brydde mig helt enkelt inte. Jag hade gett upp. ALLT var bara mörker.

Så när jag fick denna förfrågan om behandling så blev jag först lite kränkt.. Jag? BEHANDLING? Som nån jävla knarkare eller?! Hah! Men jag pratade med mina nära och kära och ALLA sa samma sak.. ”Nemo, en gratis behandling, vad har du att förlora egentligen?”. Och just dom där orden etsade sig fast i mitt sinne. Vad har jag att förlora? Mitt liv går ju inte direkt bra.. Och en sån här grej kan väl KNAPPAST skada? Så jag åkte på den 27 dagar långa behandlingen. Det var dom jobbigaste 27 dagarna i mitt liv. Och efter det så kastade jag mig in i en 12stegs-gemenskap med hull och hår. Jag gick ALL IN! Och på den vägen är det..

Idag är det 1.5 år sedan. 18 månader. Och ja, helt ärligt.. Jag trodde mitt liv skulle bli grått, tomt, meningslöst och värdelöst. Att jag skulle känna ständig sorg, utanförskap och bitterhet. Men… Nej. ALLT har bara blivit bra. Jag är ångestfri. Hur sjukt är inte det? Jag känner mig liksom pigg och glad.. Varje dag! Jag börjar bli skuldfri. Helt galet det också. Jag som hade flera hundra tusen i skulder när jag åkte på behandling. Jag försörjer mig på min podcast ”Nemo möter en vän” som idag är en av landets största. 170.000 nedladdningar förra veckan. Jag får åka runt och föreläsa om mitt liv runt om i hela Sverige. Jag har återupptagit gamla intressen (Innebandyn) och viktigast av allt – jag har fått chansen att laga mina relationer.

Och min stökiga historia får äntligen komma till användning. Min kaosiga uppväxt, mina domar och alla andra konstiga snesteg i mitt liv.. Det blir nu verktyg i min föreläsning! För att inspirera andra! För att visa att det GÅR ATT FÖRÄNDRAS! Hur hopplöst det än må se ut!

Jag behöver inte skämmas längre. Jag behöver inte ljuga. Jag får använda min historia nu. Så fantastiskt vackert. Jag är oändligt jävla tacksam för allt detta men jag tar INGENTING för givet! Det är viktigt för mig. Jag påminner mig själv varje dag om vart jag kommer ifrån.. Och hur lätt jag hamnar där igen.. På så sätt håller jag mig ständigt tacksam och (förhoppningsvis) ödmjuk.

Och sist men inte minst – Jag blir pappa i Maj. Vackrare än så blir det inte. Och jag får chansen att ge min dotter det jag inte fick – En nykter och drogfri uppväxt. Det betyder ALLT för mig.

Det finns hopp. För alla. Det är jag ett levande bevis på.

Tack! <3